Ny dopfunt i Gesunda Bönhus

av | 6 aug, 2024 | Aktuellt

Det var ett högtidligt styrelsemöte i Gesunda härom kvällen.

”Jag är överväldigad,” säger ordförande Anneli Andersson och får medhåll av sina styrelsekollegor. I samband med styrelsemötet överlämnade nämligen Gesundabon Tommy Solin en speciell gåva till Bönhuset.

”Jag fann en knota i Rossberg och den har blivit till en dopfunt,” berättar Tommy Solin. ”Träslaget är björk. Efter att ha använt motorsågen för att frilägga knotan från trädstammen har jag jobbat med stämjärn och sandpapper. Det har nog tagit ca 16 – 20 timmar,” fortsätter Tommy som avslutade mästerverket med att olja in dopfunten med paraffinolja.

”Vi är mycket glada och tacksamma,” säger Anneli. ”Dopfunten pryder verkligen sin plats i vårt vackra Bönhus. Nu blir det spännande att se vilket barn som blir först att döpas i den nya dopfunten. Jag vet att det har fötts flera barn nu i sommar i socknen.”

Det är onekligen ett gediget hantverk som Tommy Solin har skapat. Dopfunten smälter vackert in i Bönhusets unika interiör. Gesunda Bönhus är ett mycket rofyllt och stämningsfullt rum för dop, bröllop och avsked. Alla är välkomna.

Anneli Andersson och Tommy Solin