Under hösten har många arbetat intensivt med att få fastigheter, maskiner och nedfarter i ordning. Och några dagar före julafton kunde Gesundaberget slå upp slalomportarna för det första åket på 3 år!
”Det är helt galet,” utbrister Magnus Birkeholm när han hälsar alla välkomna till backen och till värdshuset. Magnus tackar ödmjukt alla som har bidragit till den här lösningen som är bra för socknens besöksnäring och som ger många arbetstillfällen.
Magnus betonar att det återstår fortfarande mycket arbete och investeringar för att få Toppstugan och Ski Lodge (vandrarhem) i ordning inför sommarsäsongen. ”Det viktiga är att vi är igång. Stämningen är god och intresset är stort. Hela 1000 säsongskort har sålts hittills” säger en glad Magnus Birkeholm.
”I Värdshuset har vi haft fullt upp med matgäster både till lunch och middag,” säger Kattis Lavin Bogg som ansvarar för driften. ”På menyn finns bl a vedugnsbakad Pizza, våfflor, hamburgare och gulaschsoppa. Intresset för invigningsmiddagen blev så stort att vi fick köra två invigningsmiddagar med trerätters – rökt lax och hjort med goda tillbehör samt smarrig dessert. Många är också nyfikna på oss och kommer hit och fikar”, avslutar Kattis och hälsar alla varmt välkomna.