Året är 1987. Trettio år efter att Sollerö Åldringsfond grundas invigs Stoltgården. Redan från början med ett tillagningskök som en service för de
boende och för hela Sollerön.
Året är 1995. Köket expanderar och byggs ut. Mora kommun ansvarar för och driver köket.
Året är 2007. Kommunen stänger köket och inför så kallade ”Salalådor” som levereras av Samhall. De boende är ledsna och besvikna. Till stor glädje öppnas
köket i egen regi den 1 februari 2009.
Året är 2011. AB Stoltgårdens Mat & Café bildas som ett dotterbolag till Brf Soldi med startbidrag av Åldringsfonden. Huvudargumentet är att tilllagad mat på plats är en viktig fysisk och social service för de boende och för
Sollerön.
Nu år 2023. Köket har klarat sig igenom en pandemi även om antalet portioner har minskat.
Fördelarna med Stoltgårdens Mat & Café är flera:
- Det är en social mötesplats med hög trivselfaktor för boende, besökare och turister.
- Här serveras vällagad svensk husmanskost. Bland favoriterna är kålpudding, kalops med rödbetor samt raggmunk med fläsk. På fredagar ingår dessert.
- Ett eget tillagningskök innebär trygghet. Boende kan prata med kockarna. Det kan man inte göra med matlådor som har producerats flera mil bort.
- Alltid extra fredagserbjudanden!
Aktuell veckomeny finns på www.solleron.se, FB: ”Solleröns Anslagstavla” och FB: ”Gesunda Byn i mitt hjärta”.
Du kan också boka föreningsluncher, middagar och catering.
Välkommen, Låt vägen till magen gå genom ditt Solleröhjärta!